Jaluzele verticale

>>vezi :Paletar jaluzele verticale

imagine centrala

  • Jaluzelele verticale sunt o modalitate eficienta si extrem de eleganta de protectie impotriva razelor de soare si de pastrare a intimitatii spatiului atat domestic cat si comercial.
  • Jaluzelele verticale pot fi realizate intr-o variatate mare de culori si modele, putand fiind cu usurita folosite pentru: birouri, spatii comerciale, clinici medicale, spitale, clinici veterinare, balcoane, locuinte, s a m d.
  • Jaluzelele verticale sunt foarte populare mai ales datorita elegantei spatiului pe care o confera dar mai ales manevrabilitatii extrem de usoare in folosire.
  • Prin urmare, in functie de nuanta aleasa, puteti conferi spatiului dumneavoastra un stil modern si elegant sau serios ori plin de viata in functie de destinatia acestuia.
  • Avand posibilitatea de a concepe mecanismul de inchidere/deschidere pe partea dorita,  putem controla cu exactitate fluxul de lumina necesar iluminarii, intr-un mod extrem de usor.

 

jaluzele deschis

  • Un mare avantaj al acestor jaluzele verticale este acela ca, datorita materialelor din care sunt facute, sunt extrem de usor de intretinut.
  • Astfel, pe pozitie, ele pot fi curatate cu un pamatuf si se pot sterge apoi cu o laveta umeda.
  • O alta varianta de curatare, este prin spalare manuala la o termeratura de aproximativ 40 grade C.
  • Datorita calitatilor mai sus subliniate, jaluzelele verticale reprezinta un element important in ceea ce reprezinta design-ul interior, contribuind decisiv la aspectul final al incaperii.

 

jaluzele inchis

1.Instructiuni de utilizare si intretinere a jaluzelele verticale

-snurul cu bile se foloseste pentru baleajul panzelor iar cel simplu pentru pliarea lor.

-se recomanda plierea jaluzelelor verticale doar in momentul in care panzele sunt perpendicular pe perete.

-este recomandat ca snurul ce actioneaza plierea jaluzelelor sa se foloseasca preponderent in pozitie verticala.

-pentru curatarea jaluzelelor, se recomanda folosirea unui burete umed si spalarea cu un detergent lichid, fara frecare , stoarcere sau calcare, uscarea lor, facandu-se prin montajul inapoi pe sina in pozitie verticala.

2.Montajul jaluzelelor verticale in tavan

-se masoara 80-90 mm de la perete si se executa perforarile aferente

-pentru zona de balcoane, se ia in considerare si manerul tamplariei PVC existente, astfel incat aceasta cota este undeva la 100-120 mm de tamplarie/perete.

a)BETON ARMAT:se folosesc dibluri cu surub 6×40 mm

b)POLISTIREN:se folosesc dibluri cu surub 6×60 mm sau 6×80 mm pentru tavan imbracat in polistiren, celuloza sau alte materiale de tip polyester.

c)GIPS-CARTON:se folosesc melci sau conexpand special pentru tipul de rigips folosit.

-dupa ce s-au dat gaurile, se fixeaza clemele metalice pe tavan, apoi se fixeaxa sina pe cleme prin clipsarea acesteia.

-sina se poate monta pe stanga sau pe dreapta in functie de mecanismul de actionare.

-se monteaza lamelele pe carucioarele sinei, in ordine crescatoare, prin agatarea umerasului de lamela de material pe carucior.

-apoi, la partea de jos se monteaza lantul pentru legarea lamelelor de material, prin clipsarea de urechile greutatilor.

-pentru sistemele de deschidere tip cortina (T3), snurul trebuie taiat la jumatatea lui pentru a putea permite deschiderea lui spre stanga, respectiv dreapta.

3.Montajul jaluzelelor verticale pe perete

-sinele se vor monta pe console

-se monteaza sinele pe perete dupa care se urmaresc pasii de la prinderea pe tavan.

 

>>vezi :Paletar jaluzele verticale